Leuk dat je interesse toont in onze loop- en wandelvereniging!

Road Runners Rucphen (RRR) is een buitensport-vereniging, opgericht op 6 januari 2010. Op 16 december 2009 kwamen de aftredende AVR'90 bestuursleden bij elkaar en hebben toen afgesproken om niet ‘stil te gaan zitten’ en samen met trainer Kees Rijpers te gaan hardlopen. Zo is het idee ontstaan om als zelfstandige loop- en wandelgroep verder te gaan. Aan kennis binnen het verenigingsleven ontbreekt het zeker niet.

Wij willen graag een gezellige en vooral sociale buitensportvereniging zijn voor iedereen, vanaf 16 tot zelfs 80+, die graag verantwoord wil werken aan zijn/haar gezondheid. Getraind of ongetraind, onze gekwalificeerde trainers zorgen voor een sportprogramma, afgestemd op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. We hebben een perfecte trainingslocatie met de Rucphense bossen als achtertuin en de vele fietspaden/wegen in het industrie- en buitengebied van Rucphen. Een stimulerende omgeving om mooie prestaties te leveren!

Wat hebben we zoal te bieden?

 

Hardlopen: Ben jij een genieter van het gezond buiten bewegen, dan is deze sport echt voor jouw weggelegd! Tijdens de looptraining wordt er gebruik gemaakt van verschillende routes en dus verschillende trainingen zoals interval, duurloop en bostrainingen. Elke loopdag een nieuwe, afwisselende training en nog in de buitenlucht ook!

 

Wandelen: Een sport voor iedereen, van jong tot oud. Deze sport kent geen tijdwaarnemers om de prestaties te meten. Nee, iedereen levert zijn of haar prestatie op zijn eigen niveau! Liefhebbers van een gezonde manier van bewegen, blessures zijn in deze tak van buitensport vrijwel onbekend. Liefhebbers van gezelligheid en de natuur! Wij zijn natuurlijk aangesloten bij de Nederlandse Wandelbond kWbn zodat je met korting kunt inschrijven bij wandeltochten.

Opstapgroep: Zo'n twee maal per jaar organiseren wij, een opstapgroep (loopcursus). Waarbij je 12 weken lang, twee keer per week, op medisch verantwoorde manier aan je conditie werkt. Na afloop wordt de cursus afgesloten met de ultieme test ‘30 minuten’ aaneen hardlopen.

Tevens streven wij naar: aansluiting bij de Atletiekunie betreffende hardlopen en voor de wandelaars aansluiting bij de landelijke wandelsportbond. Voornamelijk dient onze vereniging vooral compact en overzichtelijk te zijn, dit denken wij te bereiken door alle groepen altijd op dezelfde tijden en plaats te vertrekken en door gezamenlijke deelname aan door RRR te organiseren activiteiten.

Voor de herkenning van de groep RRR wordt vriendelijk gevraagd om bij alle gezamenlijke activiteiten de “dress code” een het groene clubshirt en een zwarte broek te dragen. Dit is de enige manier waarop wij ons als "RRR", voor onze omgeving herkenbaar zijn.

Medische begeleiding wordt gegeven door een sportpodoloog en fysiotherapeut, zij zullen zorg dragen voor een professionele begeleiding bij vragen over krachttraining, blessurepreventie en behandeling, mogelijk met tussenkomst van een sportarts.